Heeft u meer actie en avontuur nodig dan een simpele vakantie in Side? Probeer dan eens een van de verschillende watersporten op de stranden. Er zijn hier genoeg aanbieders waarmee u contact kunt opnemen. Side wordt ook beschouwd als een snorkelparadijs om de onderwaterwereld van de Middellandse Zee te verkennen. Mijn tip: met een beetje geluk kun je de grote zeedieren in hun natuurlijke omgeving observeren in de schildpaddenbaai van Side.

Je moet ook de Middellandse Zee of de rivier de Manavgat en zijn prachtige landschappen ontdekken tijdens boottochten. Ten slotte biedt het Taurusgebergte u verschillende mogelijkheden om actief te bewegen en het binnenland van Turkije te leren kennen. Als u een excursie landinwaarts maakt, moet u een bezoek brengen aan het Manavgat Oymapinar Adventure Park. Het hele gezin komt hier aan zijn trekken.

Eten & drinken in Side

Een grote selectie van verschillende restaurants en bars wacht op u in Side. Loop door de straten van de stad en laat je overtuigen door de diverse gerechten. Je vindt er vaak Europese of Mediterrane gerechten, maar je moet zeker een paar Turkse gerechten proberen. De Turkse keuken kan veel meer dan kebab en lahmacun.

Aziatische, oosterse en Europese invloeden bepalen de Turkse keuken. De typische gerechten bestaan ​​uit groenten en vlees. Daarnaast vind je aan de kust vaak visgerechten. Een verscheidenheid aan desserts is een hoogtepunt. De populaire dessertbaklava is een must op je to-do lijst.
Bekende restaurants die niet mogen ontbreken in de lijst met side tips zijn het Side House Cafe & Bar, het Liman Restaurant, het Q Beach Restaurant, het Serenade Restaurant en het Side Ocakbasi Restaurant. Ik beloof je dat de variëteit en kwaliteit van de Turkse keuken je zal overtuigen.

Als je zin hebt in een wandelavond, ga dan naar het centrum van Side, dat in de nachtelijke uren een drukke plek wordt. In een van de vele pubs kunt u uzelf trakteren op een drankje of twee of de poppen laten dansen in een van de clubs, een perfecte plek voor uw feestvakantie.

Nog één Tip

Want Side kan nog zo’n leuk plaatsje zijn als je niet een bijzonder goed hotel hebt gevonden.

Daarom onze verblijftip: Hotel side star park.