Als uw reisbestemming Kemer in Turkije is, dan zit u precies goed op onze homepage. We zullen u uitgebreide informatie geven over de lokale omstandigheden en tips geven voordat u vertrekt. U kunt uw langverwachte vakantie in alle rust voorbereiden, want we laten u zien hoe mooi het hier aan de Turkse Rivièra ten zuidwesten van Antalya is. U vindt er actuele en gedetailleerde informatie die geen enkele andere reisgids te bieden heeft. Aangezien bekend is dat een afbeelding meer zegt dan duizend woorden, hebben we de pagina’s voorzien van veel afbeeldingen. Zo kunt u van thuis uit uw vakantieregio bekijken en specifieke activiteiten plannen.

In het algemene gedeelte geven we u wat informatie over het land en zijn inwoners, zodat u gemakkelijker uw weg in Turkije kunt vinden. Sommige dingen zijn hier echt “uniek en vreemd”. Maar als je weet waar je je op moet voorbereiden, dan vind je het niet meer zo vreemd. Houd er altijd rekening mee dat Kemer in Azië ligt, meer bepaald in Klein-Azië, en dat Europese normen alleen om deze reden alleen niet geschikt zijn. Aangezien we al enkele jaren permanent in Turkije wonen, zult u uit de eerste hand veel achtergrondimpressies ervaren die andere toeristen niet kunnen zien.

De vakantieregio Kemer heeft zich de afgelopen 20 jaar onevenredig ontwikkeld. Pas door de aanleg van de kustweg (D-400) Antalya – Kumluca in de jaren 70 werd het gebied opengesteld voor verkeer. Sinds 1980 is de regio min of meer systematisch ontwikkeld in het kader van het “South Antalya Tourism Research Project” (GATAB). In tegenstelling tot veel andere toeristische gebieden werd eerst een zeer royaal bemeten riolering aangelegd en werden wegen aangelegd. Er werd ook gebruik gemaakt van internationale leningen en subsidies. De poging om de volledige betonnering van de kustlijn te vermijden is helaas mislukt. In Kemer-Stadt vind je ook betonnen dozen die op de vierde rij een nogal twijfelachtig “5-sterren” -niveau claimen. Zie Kemer en omgeving voor meer informatie.

Het achterland is ontwikkeld, nieuwe wegen zijn in de bergen uitgehakt en de oude worden regelmatig vernieuwd. Een ambitieus project was de bouw van de kabelbaan naar de 2365 m hoge berg genaamd Tahtali. Deze is sinds de zomer van 2006 vrijgegeven voor openbaar gebruik. Maar het grootste deel van het toerisme is geconcentreerd op een nauwelijks 1 km brede strook langs de kust. Verder weg van de zee kunt u nog genieten van het oorspronkelijke Turkije. In de sectie Transport leert u hoe u van de ene plaats naar de andere in de regio Kemer kunt komen. Afgezien van het zogenaamde “Lycian Path” zijn er helaas geen gemarkeerde wandelpaden, hoewel het fantastische landschap hier goed voor gebruikt kan worden.

De meeste grote en kleine hotels zijn de afgelopen jaren overgestapt op “all-inclusive” programma’s, zo ook ons favoriete hotel, hotel Limak limra. Daarom verlaten veel toeristen hun hotelcomplex voor een korte wandeling in de omgeving, om op tijd terug te zijn voor voedertijden. Dit leidde tot een massale uitsterving onder de kleine restaurants en veel winkels en bedrijven moeten hard vechten om te overleven. Ze doen dit niet altijd met eerlijke methoden, dus prijsvergelijkingen zijn altijd populair. U kunt ook meer informatie vinden onder het kopje Winkelen, waar alles waar u geld aan kunt uitgeven bij betrokken is. Aangezien er geen geschikte infrastructuurmaatregelen beschikbaar zijn voor wintertoerisme, sluit tot 95% van alle hotels aan het einde van het seizoen (november). Dit heeft uiteraard fatale gevolgen voor werknemers die afhankelijk zijn van toerisme. Het is in ieder geval niet het weer, want het is altijd beter dan in Europa en vooral geschikt om te wandelen. De zeer dapperen kunnen ook op zonnige dagen gaan zwemmen omdat de temperatuur van het zeewater niet onder de 15 ° C zakt.